Ontwerp lab

Van idee naar realiteit

Een van de meest voorkomende fouten van een softwareproject is de slechte afstemming tussen klantvisie, productstrategie, begrip van ontwikkelaars en marktonderzoek. De oplossing – Design Sprints.

Bij Open Vantage maken we gebruik van het “Design Sprint” -raamwerk, een creatieve en flexibele methodologie voor het oplossen van problemen. Een Design Sprint is een proces voor het beantwoorden van cruciale zakelijke vragen door het begrijpen, bedenken, ontwerpen, prototypen en testen van ideeën met de juiste groep mensen. In plaats van te wachten om een ​​minimaal levensvatbaar product te lanceren om te begrijpen of een idee goed is, of om te draaien als je het product al hebt ontwikkeld, krijg je duidelijke gegevens van een realistisch prototype om je product in de goede richting te leiden zodra mogelijk.

OV’s stappen

Ontwerp sprintproces

Ontwerp Sprint

begrijpen

Problemen oplossen betekent luisteren. Laten we beginnen met het probleem te begrijpen dat uw idee voor de gebruikers oplost. Het doel is om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen, extrapoleren en delen om ons te helpen uw bedrijf, uw processen en de behoeften van uw klanten te begrijpen, zodat we een echt probleem voor echte gebruikers oplossen.

ideate

U denkt misschien dat u de beste oplossing heeft bedacht voor de problemen van uw gebruikers, maar zal het echt werken? Is het de juiste optie? Tijdens de ‘Ideation’-fase heeft het hele team de kans om hun ervaring, creatief denken en probleemoplossende technieken te gebruiken om met zoveel mogelijk ideeën en mogelijke oplossingen te komen.

besluiten

Het is tijd voor een beslissing. Inmiddels heeft het team een ​​stapel oplossingen, wat geweldig is, maar er kunnen niet allemaal prototypes van worden gemaakt. Elk idee moet worden geanalyseerd totdat het meest haalbare idee is geselecteerd en de kernfunctionaliteit die nodig is om het idee als een haalbare oplossing te testen, is geïdentificeerd.

voorlopig ontwerp

Waar ideeën tot leven komen. Uw eerste blik op uw product. Het team heeft in deze fase één doel: het idee omzetten in een klikbaar prototype om te testen met gebruikers en klanten. Vaak de langste fase van de sprint en kan verschillende vormen aannemen, waaronder mockups, schetsontwerpen, animaties, online demonstraties en een prototype. Deze beslissing hangt af van de uitdaging zelf.

test

Echte feedback van echte gebruikers. Aan het einde van de sprint krijgen we een diverse groep testers, waaronder technische experts, ontwerpspecialisten en klanten, om het prototype uit te testen en bruikbare feedback en ideeën te geven. Hierdoor blijft het product afgestemd op wat uw gebruikers echt nodig hebben van uw product en of het idee haalbaar is of niet.

Ons werk

Kijk wat we hebben gedaan

Steyn City-app

Steyn City

Een app voor gemeenschapsbeheer die is ontworpen om het leven van organiserende lichamen eenvoudiger en bewoners gemakkelijker te maken.

Electric Blue Ontwerp

Electric Blue

EB, die de toekomst aandrijft, nu. Een applicatieontwerp voor het opladen van elektrische voertuigen in het VK.

Pro Touch-applicatie

ProTouch

Online oplossing die het personeel en de bedrijven van de sportwereld met elkaar verbindt, waardoor het gemakkelijk is om elkaar te vinden en samen te werken.
Lees verder

Software

Hoe doen we dat?

Wat we doen

Onze andere diensten

Productontwikkeling lab

Productmanagement lab

Strategie & advieslab

Heeft u een geweldig idee voor een product?